TÉMÁK, Kategóriák

Ismerje meg a sárgarépa féreghajtó hatását

720
HOZZÁSZÓLÁS:

A sárgarépa és a sárgarépálé sokrétűen felhasználható, régóta ismert gyógyhatású szer, és nem csupán „fogyasztása kellemes” – Írta mindezt az olasz orvos, a gyógynövények rendszerezésével is foglalkozó Matthiolus 1563-ban „A sárgarépa hatása” című munkájában. canstockphoto25229116

“A sárgarépa jó a has csikarása ellen, meghozza az evéshez és a házastársi kötelességekhez a kedvet, elhajtja a vizet és a köveket (…)” – fogalmazott Matthiolus.

Általános erősítő hatása miatt is dicsérték, és elődeink már féreghajtó tulajdonságát is ismerték.

A modern kutatások igazolták a sárgarépának tulajdonított hatásokat!

Eszerint a sárgarépa illóolaja elsősorban a gyerekekben előforduló, de sok felnőttben is megtalálható bélférgek, a cérna- és a bélgiliszta izomzatára hat.

A sárgarépa hatására a férgek szabályszerűen izgalmi állapotba kerülnek, mozgásuk felgyorsul, és a „kijárat” irányába igyekeznek menekülni. E hatásmechanizmusból adódóan a sárgarépát féreghajtóként is számon tartjuk!

Ha tovább folytatjuk a sárgarépáié fogyasztását, vagyis a szervezetben az illóolaj koncentrációja megnő, ellentétes hatást érünk el, a sárgarépa gátolja a férgek mozgását. Ilyenkor azonban már könnyen eltávolíthatók, hiszen nem tudnak ellenállni.

Megfelelő mennyiségű reszelt sárgarépa vagy sárgarépalé alkalmazásával különösen az alsó vastagbélben elhelyezkedő cérnaférgek elpusztításában érhető el jó eredmény. – Hozzá kell tennünk azonban, hogy a cérnaféreg az egyik legártalmatlanabb féregfajta.

Ha déli országokba utazunk, megelőzés céljából is nagyon jó a sárgarépa, ugyanis fogyasztásával néhány parazitafajtól megvédhetjük a szervezetünket.

Sárgarépakúra idején, a sárgarépalé elkészítése során ügyeljünk a tisztaságra!

A cérnaférgek petéi megtapadhatnak ugyanis a végbélnyílás környékén, és ha például a gyermekünk a gyakran előforduló viszketés enyhítésére vakarózik, a peték könnyen a köröm alá kerülhetnek. Ha kezüket pedig a szájukba veszik, a peték könnyen visszakerülhetnek a bélrendszerbe. Ugyanez történhet akkor is, ha piszkos kézzel nyúlunk az ételhez.

Ugyanakkor a férgek a gyógyító szerként használandó sárgarépáról is bekerülhetnek a szervezetünkbe. Előfordulhat ugyanis, hogy az egy háztartásban élő családtagok között is van beteg. Ha tehát a sárgarépalevet magunk készítjük, felhasználás előtt tegyük a répát szűrő-be, a szűrőt pedig merítsük tíz másodpercre forrásban lévő sós vízbe. Ily módon a sárgarépára tapadt petéket elpusztíthatjuk, a répa maga pedig belül még elég nyers marad.

A kereskedelemben kapható jó minőségű levek azonban biztosabb megoldást kínálnak, ugyanis azok tartósítása szelíd hőkezeléssel történik. Ezek a levek csiramentesek, ugyanakkor megőrzik a fontos illóolajokat.

Ha céltudatos féreghajtó kúrát szeretnénk alkalmazni, adjunk két napon keresztül annyi sárgarépát vagy sárgarépalevet a gyermekünknek, amennyit csak enni vagy inni kíván, utána pedig több héten keresztül kapjon 1/4l sárgarépalevet a reggelihez!

720
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]