TÉMÁK, Kategóriák

Milyen okok állhatnak a rendszeres fejfájás és migrén mögött?

657
HOZZÁSZÓLÁS:

A fejfájás megkeserítheti az életet, és elmehet egészen addig a pontig is, amikor a motivációs szint olyan alacsonyra süllyed, hogy az ember már nem is akar ellene tenni.migren-fejfajas-07

Azok, akik napi szinten szenvednek ettől a kellemetlen érzéstől, megérdemlik legmélyebb együttérzést hiszen napi feladataikat ugyanúgy el kell végezniük. Gyakran a gyógyszerek sem segítenek.

Sok különböző fejfájás létezik, mint az egyszerű fejfájás, melléküregi eredetű fejfájás, a migrén, és sok más egyéb, azonban valamennyinek az okai nagy átfedést mutatnak.

Milyen okok állhatnak a háttérben?

A foggyulladás, a húgyvezeték gyulladása, a bélproblémák és egy parányi féreg, a Strongyloides a gyakori kiváltó okok.

Léteznek allergiás reakciók is, melyek a tejjel, a tojással, a citrusfélékkel és a sós ételekkel állnak összefüggésben, de ezt a megközelítést nehéz átültetni a gyakorlatba, hiszen szinte lehetetlen huzamosabb időn át kizárni ezeket az ételeket az étrendünkből. A baktériumok és a Strongyloides eltávolítása azonban tartós megoldáshoz vezet.

Valószínűsíthető, hogy a parányi élősködő féreg tűnik fel először, hiszen a fiatal gyermekek is szenvedhetnek migrénektől.

A Strongyloides egy mikroszkopikus méretű fonalféreg, amellyel a lovak tele vannak, de az emberek és a háziállatok is könnyen elkapják. Minden migréntől szenvedő embernek a szervezetében (100%-ban) nagy mennyiségben halmozódik fel ez az apró féreg.

Lehetséges, hogy valójában az a különleges baktérium, amit ezek hoznak, okozza az érfalak szivárgását vagy görcsölését az agyban, ezzel okozva fájdalmat.

A fogászati kezelések szerepe

Egy baktérium egy fogtömés alatt, egy gyökértömésben vagy azon a helyen, ahonnan annak idején kihúztak egy fogat, ugyancsak lehet az ok. Főleg a Staphyiococcus aureus, és különböző Clostridia, Streptococcus, valamint sok másféle baktérium is gyakran felfedezhető.

Fájdalmat nem okoz ez a kis tályog, mert nem keletkezik benne nyomás – utat talált a szervezetbe (nevezetesen az agyba), így nem érezhető nyomás, ami felhívhatná rá a figyelmet.

Keressen fel egy alternatív fogorvost, aki gyakorlattal rendelkezik a szuvas fogak kitisztításában, valamint a rejtett apró tályogok megtalálásában. Ha a fájdalom azonnal, de csak rövid időre szűnik meg a fogorvosnál tett látogatás után, akkor lehetséges, hogy a tályog ismét kialakult (közismert, hogy gyorsan újraképződnek).

Menjen vissza a fogászatra! Öblítse le a szájban lévő sebet fehér jóddal (kálium-jodid, 12 csepp), vagy Lugol-oldattal (6 csepp) V2 dl vízben, egy hajlított hegyű fecskendő segítségével.

Ne használjon jódot, ha tudja, hogy allergiás rá!

A székletürítés fontossága 

A vastagbélben mindig tömegesen és élénken szaporodva találhatók baktériumok, ezért naponta legalább kétszer ki kellene üríteni, hogy alacsonyan tarthassuk a kórokozók szintjét. Használjon ehhez egy egyszerű gyógynövényt, a Cascara sagradat (kaszkara), a szennateát vagy magnéziumoxid tablettát (2-3 naponta), hogy az segítsen gyakran üríteni, ha a rendszeresség nincs meg magától.

Az eltömődött máj és a benne lévő epekövek a baktériumok forrásai lehetnek, ezért végezzen el több májtisztító kúrát, és figyelje meg a hatást.

657
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
1
  1. Garamvölgyi Laura szerint:

    Nekem is évekig volt migrénes fejfájásom. Azt tanácsolták, hogy figyeljek a folyamatos folyadékbevitelre, most már csak ritkán, jelentősebb időváltozásnál jön elő a migrén.

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]